20150311_171258_resized.jpg

Ruimte voor redzaamheid - launch

BOEM! Dat is wat ik dacht toen we live gingen met deze publicatie en ik zal uitleggen waarom. Normaal gesproken heeft een website een CMS (Content Management Systeem) draaien aan de achterkant van de website. Doe je daarin een wijziging dan is die wijziging zichtbaar aan de voorkant. Logisch tot nu toe.

Wat hebben we gedaan voor RVZ (Ruimte voor redzaamheid). Het CMS wat achter deze website draait is een totaal ander CMS dan we zijn gewend. We spreken hier over een Multi-channel systeem. Dit CMS bevat een Repository (vergelijkbaar met een bibliotheek). Hierin wordt alle content (tekst en media) geplaatst. Tot dus ver allemaal niet zo spannend…maar nu komt het! Vanuit die Repository kunnen we verschillende ‘channels’ (kanalen) maken. Zo’n channel kan een PDF zijn, een website, een App, een ePub of een digitaal magazine.

Het toffe aan dit custom CMS is dus dat je al je content in de repository kan gooien om vervolgens te gaan bepalen wat je wilt gaan publiceren. Een van de grote voordelen is kostenbesparing! We zien dat grote bedrijven nog steeds veel geld kwijt zijn aan de bouw van een website voor bijv. een onderzoek dat het bedrijf heeft gedaan. Naast zo’n website is het ook wel prettig om bijv. een PDF te laten maken. Al deze zaken worden momenteel nog veel uitbesteed. Met dit nieuwe CMS heeft u zelf de mogelijkheid om die website of PDF (of app, ePub of magazine) te maken. Hoe gaaf is dat?! Heeeel gaaf!

 

Details

Categorie

Gebruikersinterface

Datum

01 apr, 2015

Ruimte voor redzaamheid - launch

Relevante berichten

Wij wonen even hier 01 apr, 2015
U kent dat wel; de grote verbouwing. Het oude hok is onleefbaar geworden en de bouw van de nieuwe hu