Op Wereld Aarde Dag, 22 april 2024, gaan we los met onze boomplantactie in Nepal voor het "Green Space" project. We gaan dan samen met de gemeenschap aan de slag om groene scholen en open ruimtes te creëren waar we bomen kunnen planten.

januari 11, 2024

Op Wereld Aarde Dag, 22 april 2024, gaan we los met onze boomplantactie in Nepal voor het "Green Space" project. We gaan dan samen met de gemeenschap aan de slag om groene scholen en open ruimtes te creëren waar we bomen kunnen planten.

We zijn een actie op GoFundMe gestart om zoveel mogelijk geld in te zamelen.
https://www.gofundme.com/f/Help-us-plant-10000-trees-in-Nepal-by-2030 

We hebben een mega doel: 10.000 bomen planten voor 2030. Dat gaat ons klimaat een flinke boost geven. Om te beginnen planten we op Aarde Dag zelf minstens 1500 bomen en delen we 100 fruitbomen uit aan huishoudens. Zo laten we zien dat we de aarde een warm hart toedragen.

Check onze projecten:

  1. Parken en groene zones in Kathmandu In Kathmandu zijn we klein begonnen met bomen planten om de lucht en leefomgeving te verbeteren. Dit doen we met vrijwilligers en de Lions Club. Scholen doen ook mee om de kids wat bij te brengen over duurzaamheid. De gemeenschap zorgt zelf voor de bomen en parken.

  2. Toekomst voor afgelegen dorpen Net als in veel andere landen trekken jongeren uit kleine dorpen naar de steden. In Nepal is dat niet anders. Maar we willen ze juist in hun dorp houden.

We werken aan een plan om deze slaperige dorpjes om te toveren in bruisende gemeenschappen. Dit doen we door traditioneel landbouwland om te zetten in moderne landbouw voor fruit, kruiden en groenten. En we planten natuurlijk bomen voor nieuwe bossen. Dit helpt niet alleen de werkende gemeenschap, maar voorkomt ook aardverschuivingen omdat de bomen de grond vasthouden.

Als dit plan slaagt, krijgen we steun van lokale overheden om dit systeem in andere dorpen toe te passen.

Help ons onze doelen te bereiken Jouw steun is onmisbaar. Door te doneren aan onze boomplantactie draag je niet alleen financieel bij, je investeert in een duurzame toekomst. Jouw bijdrage heeft direct impact op het creëren van groene ruimtes en biedt leerrijke kansen voor de gemeenschap om milieubewust bezig te zijn.

Laten we samen het zaadje planten voor verandering. Elke donatie, hoe klein ook, maakt een groot verschil. Help ons de zaadjes te planten voor een betere morgen, waar bomen groeien en onze planeet opbloeit.

Bekijk al onze activiteiten op onze Facebookpagina: www.facebook.com/gcenepal

Bedankt dat je deel uitmaakt van deze groene beweging. Met jouw steun kunnen we een erfenis van milieubewustzijn nalaten voor de toekomstige generaties.