Tweestaps-verificatie

Two-step-verificatie van ZAAKS! om Umbraco nog veiliger te maken.

Umbraco is van zichzelf erg veilig. Het komt niet vaak voor dat het open source-cms een update nodig heeft. Toch vinden we bij ZAAKS! dat je niet zeker genoeg kan zijn. Om websites te voorzien van een extra beschermingslaag, hebben we een tweestapsverificatie-module gebouwd.

Tweestaps-verificatie

Om in te loggen op een website heb je vaak alleen een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Dat is op zich veilig, maar het kan gebeuren dat iemand achter deze gegevens komt. Bijvoorbeeld als je laptop gestolen wordt.

Om te voorkomen dat kwaadwillenden kunnen inloggen op je website, zorgt onze tweestapsverificatie-module ervoor dat je je tweemaal moet identificeren.

Op dit moment vindt die extra verificatie plaats door het versturen van een token naar je e-mailadres. Dit token voer je in op je website waarna je ingelogd wordt.

Extra veiligheid voor het cms én ledensectie

De extra veiligheidslaag bieden we niet alleen aan om het cms in te komen, maar ook op de ledensectie van je website. Beheer je een website waar gebruikers in kunnen loggen, dan is het fijn om te weten dat ook hun gegevens een extra veiligheidslaag hebben.

Identificeren via sms of app

Vanaf september leveren we de module ook met verificatiemogelijkheid via SMS. Na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord krijg je een sms'je met de beveiligingstoken. 

Later in het jaar lanceren we de mogelijkheid om het token te ontvangen via een mobiele app.

Flinke jongen die dan je site nog weet te hacken.